Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πλαίσιο στα Kυπριακά εξ αποστάσεως πτυχία θα βάλει το Υπουργείο Παιδείας με νομοσχέδιο που ετοιμάζει



Tο θέμα των εξ’ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια, φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην χώρα μας, έθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή, στη συνάντηση τους στη Λευκωσία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της προγραμματισμένης Διάσκεψης Υπουργών Παιδείας, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 22 και 23 Μαρτίου 2017.


Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας. Στη συνέντευξη που ακολούθησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε ότι θα περιληφθεί ρύθμιση για τις εξ αποστάσεως σπουδές:

“Εμείς την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε ένα πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές και για τη διοίκηση των πανεπιστημίων και εκεί κάνουμε σαφή αναφορά ότι το επόμενο μας νομοσχέδιο θα είναι για τα εξ αποστάσεως τα οποία επιμένω ότι είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο θέμα και πάλι θέλει μεγάλη προσοχή μην μέσα από αυτό το άγχος των νέων παιδιών να αποκτήσουν πτυχία υποβαθμίσουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει θέμα με αναγνώριση των μονοετών μεταπτυχιακών που προσφέρον κυπριακά πανεπιστήμια και αν υπάρχει διευθέτηση του θέματος ο υπουργός απάντησε μεταξύ των άλλων ότι “ο στόχος της ποιότητας των πτυχίων και κυρίως όταν αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά πρέπει να είναι το βασικό μας κριτήριο σε αυτές τις διαδικασίες. Υπήρξαν προβλήματα και παλαιότερα, τα διευθετήσαμε και τα διευθετήσαμε με αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζουν να διευθετούνται πάλι με τα ίδια κριτήρια. Δεν είναι ένα θέμα νομίζω που αφορά τις πολιτικές ηγεσίες. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αφεθεί στα παν/μια, στους οργανισμούς πιστοποίησης, που καταλαβαίνω ότι υπάρχει τώρα και στην Κύπρο και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν λύσεις”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου