Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα

Ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών της Θεσσαλονίκης βρίσκει επιτέλους λύση. Η Ομάδα Πολιτών Θεσ-Επι κέντρω έκανε διάβημα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και περιβάλλοντος, Θανάση Παππά για την τοποθέτηση δημοτικών ταϊστρών και ποτιστρών σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και η απάντησή του ήταν θετική ενώ η υλοποίησή της αναμένεται να είναι άμεση.
Η «Θεσ-Επι κέντρω» ζητάει επιπλέον ειδικούς κάδους για τα περιττώματα των σκύλων και σε ανακοίνωσή της λέει:
 "Εννοείται πως είναι υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιών τους και η άρνηση μερικών να συμμορφωθούν γίνεται συχνά αντικείμενο λογομαχιών, ακόμη και μεταξύ ιδιοκτητών σκύλων. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στην ευαισθητοποίησή τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ιδιαίτερα στον χώρο της Νέας Παραλίας αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να συμμορφωθούν όλοι.
Η παρουσία ειδικών κάδων πάντως θα βοηθήσει πολύ στο να περάσει στη συνείδηση όλων η υποχρέωση αυτή. Επιπροσθέτως όταν τα σακουλάκια πετιούνται σε απλούς κάδους ανοικτούς πολλές φορές γίνονται αντικείμενο προσοχής των παμφάγων καρακαξών που τα διασκορπίζουν παντού, γι΄αυτό καλό θα είναι μέχρι να υπάρξουν ειδικοί κάδοι να πετιούνται σε κλειστούς κάδους σκουπιδιών, αν βέβαια υπάρχουν σε σχετικά κοντινή απόσταση. Αναμένουμε λοιπόν, άγνωστο για πόσο, να δούμε και τους άκρως απαραίτητους κάδους για τα απορρίμματα των σκύλων" 
parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου