Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΕ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ:ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ




ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 50χρονος αστυνομικός και πέντε ιδιώτες, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες κλιμάκιο αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Για τον αστυνομικό έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

2 σχόλια:

  1. Αν κάποιος δεν αγαπά την πατρίδα, τον πολιτισμό, την ιστορία σου, παύει να είναι άνθρωπος. Κάποια στιγμή θα πουλήσει και την μνας του. Πατρίδα σημαίνει μάνα, για όποιους το καταλαβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν υπήρχαν οι κλέφτες και οι αρχαίο κάπηλοι στην Ελλάδα η Αγγλία η Γαλλία και η Γερμανία δεν τα μας έκλεβε τα αγάλματα τον πολιτισμό την ιστορία. Μας έχουν στο περιθώριο θέλουν μας αφανίσουν σαν έθνος, γιατί δεν μπορούν να είναι έλληνες. Πριν από αιώνες οι βασιλείς παντρευόταν ελληνίδες γυναίκες για να αλλάξουν την γενιά τους. Για να ανατραφούν τα παιδιά με πολιτισμό, μόρφωση και παιδία ελληνική από της ελληνίδες μητέρες. Οι τούρκοι μάζεψαν χιλιάδες παιδάκια ελλήνων από 3 ως 6 χρονών για να αλλάξουν την ράτσα τους!!! (το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει) Όταν κάνουν παράνομες ανασκαφές αυτοί που πρέπει να τα φυλάγουν είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δυστυχώς κάποιοι τα κάνουν!!! και κάποιοι τους συγκαλύπτουν και το πρόβλημα συνεχίζεται. Farassiotis .gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή