Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Σπουδές «Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» στο ΙΕΚ Έδεσσας


Η ειδικότητα "ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ" του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ. Διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, επαγγελματική αποκατάσταση στο σύνολο των αποφοίτων, υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας σε δεκάδες εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες κ.α. είναι μερικά μόνο απο τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό που έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση όλων "Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ"
Μάλιστα πολύ σύντομα οι σπουδαστές μας θα καταρτίζονται σε δικό μας εργαστήριο καθώς ήδη έχει εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ η δημιουργία νέου υπερσύγχρονου μαγειρίου στην περιοχή μας.
 

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ-ΣΤΟΧΟΙ
Ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι η ειδικότητα “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)”.  

Ο διπλωματούχος του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ με τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχει αποκτήσει μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα τη λειτουργία κουζίνας ανεξαρτήτου μεγέθους. 
Μπορεί να εργασθεί στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:
• Τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
• Την υγιεινή των τροφίμων.
• Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
• Την τέλεια οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
• Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
• Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
• Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
• Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ο Διπλωματούχος "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)" του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ με τις αποκτημένες γνώσεις μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου και μπορεί να δουλέψει ενδεικτικά:
• Σε εστιατόρια κάθε είδους
• Σε Ξενοδοχεία που διαθέτουν ζεστή ή κρύα κουζίνα
• Σε επιχειρήσεις catering
• Σε οργανισμούς και ιδρύματα που διαθέτουν οργανωμένο μαγειρείο
• Σε μεγάλες εταιρείες ή καταστήματα που διαθέτουν εστιατόριο για τους πελάτες και εργαζόμενους
• Σε βιομηχανίες τροφίμων

ΜΑΘΗΜΑΤΑ
• Γαλλικά
• Αρχές Οικονομικής
• Τέχνη Μαγειρικής
• Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
• Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
• Έλεγχος Εμπορευμάτων
• Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
• Οργάνωση – Λειτουργιά Εστιατορίου
• Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
• Οινολογία
• Υγιεινή και Ασφάλεια
• Σύνθεση Μενού
• Τεμαχισμός Κρεάτων
• Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
• Διαιτητική
• Αγγλικά
• Διακοσμητική Παρασκευασμάτων

 
ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΜΑΙ;
Συνδεθείτε άμεσα στο https://diek.it.minedu.gov.gr και συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας αίτηση επιλέγοντας το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ.
 

Υπενθυμίζεται πως η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και μοναδική προϋπόθεση εγγραφής είναι η κατοχή Απολυτήριου Λυκείου οποιουδήποτε τύπου. 

Οι εγγραφές διαρκούν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9/2017 στις 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου