Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο Όμιλος Π.Παυλίδης Α.Ε αγοραστής κεντρικού ακινήτου της ΕΒΖ στο λιμάνι της Θεσσαλονονίκης



Ο όμιλος επιχειρήσεων Παυλίδη, μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ημιτελούς ακινήτου της ΕΒΖ, στην παραλιακή οδό Κουντουριώτου, ενός ακινήτου που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πύλη του λιμένα και αποτελεί ένα από τα «φιλέτα» του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος προσέφερε «κάτι μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ τουλάχιστον άλλα τόσα θα δώσει για την ολοκλήρωση και διαμόρφωση του ακινήτου.
Το συγκεκριμένο ημιτελές ακίνητο των  οκτώ ορόφων και των δύο υπογείων, βρίσκεται στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι και διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 και δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.
Το κτίριο στην Κουντουριώτη δεν είναι το μοναδικό πολυώροφο κτίριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης που έμεινε στα μπετά. Είναι σίγουρα, όμως, στην πιο περίοπτη θέση όλων και ένα από τα πιο κεντρικά που το βλέπουμε καθημερινά καθώς εισερχόμαστε στην Λεωφόρο Νίκης από τη δυτική είσοδο.
Για το ημιτελές πολυώροφο ακίνητο της εταιρείας στην οδό Κουντουριώτη 9 στη Θεσσαλονίκη, στο παρελθόν έδειξαν ενδιαφέρον τρεις επιχειρήσεις από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Τουρκία, που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο και επιθυμούσαν να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην ελληνική αγορά από τη Θεσσαλονίκη.
Ο όμιλος επιχειρήσεων Παυλίδη, με έδρα τα Γιαννιτσά, δημιουργήθηκε από τον κ. Πρόδρομο Παυλίδη, ο οποίος έχει μικρασιατική καταγωγή  και γεννήθηκε στον Αξό Γιαννιτσών. 
Στον Όμιλο, ανήκει η «Πλαγιάρι Παυλίδης Α.Ε», εταιρεία με λατομείο αδρανών, που κατέθεσε και την προσφορά για το ακίνητο της Κουντουριώτου. Επίσης στον Όμιλο, ανήκει η κονσερβοποιΐα «Π. Παυλίδης ΑΒΕΕ», η «Solid Fuels S.A.», εταιρεία πετρελαιοειδών- καυσίμων, όπως επίσης η βιομηχανία τσιμέντου «Pella Cement» και  η εταιρεία παραγωγής ασβέστη «Domiki A.E.». Ο όμιλος έχει μετοχικά μερίδια στη βιομηχανία συσκευασιών «National Can Hellas A.E.», όπως και στην εταιρεία παραγωγής χυμών "Κ&Ρ Α.Ε.".
Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου