Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Αναβίωσαν χθες τα Ανθεστήρια της Έδεσσας !




Τα Ανθεστήρια, από το ουσιαστικό «ανθοί» και το ρήμα «ίστημι» που σημαίνει «στέκομαι» όπως ακριβώς στέκονται τα άνθη στα κεφάλια των παιδιών, είναι μία ξεχωριστή γιορτή που κορυφώθηκε κατά τις δεκαετίες του '50 και '60, ενώ η τελευταία γιορτή πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70!

Φέτος, σχεδόν 50 χρόνια μετά τα τελευταία Ανθεστήρια, αναβίωσαν αυτή τη γιορτή, που είναι ένας ύμνος στην πολύχρωμη φύση της Έδεσσας και την Άνοιξη!

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη, 24 Μαΐου για να φτάσουν στην κορύφωση με την Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 6:00 το απόγευμα.





 Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, έκανε με το πέρας των εκδηλώσεων,την παρακάτω δήλωση:
 Ανθεστήρια Έδεσσας 2017!
Μετά από πολλά χρόνια η Έδεσσα, η πόλη των νερών και των τεσσάρων εποχών, γιόρτασε την Άνοιξη.
Θερμά συγχαρητήρια στην Ίριδα, τους συνεργάτες μου στη ΔΗΚΕΔΕ και το Δήμο Έδεσσας, όπως επίσης σε όλες και όλους που εργάστηκαν για να χαρούμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Η προετοιμασία της μεγάλης αυτής γιορτής ήταν συλλογική υπόθεση και είμαι περήφανος
για τη μεγάλη
συμμετοχή των Εδεσσαίων.
Θερμές ευχαριστίες στον κόσμο της Έδεσσας και της γύρω περιοχής, που αγκάλιασε την προσπάθεια και συμμετείχε με ενθουσιασμό στην Παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Και του χρόνου....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου