Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά και έχει υπό την αιγίδα της την 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο πολιτισμού «Lab’Attoir» (26ης Οκτωβρίου 35), από την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 μέχρι και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11.00’ το πρωί μέχρι τις 20.00’, ενώ στόχος της είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων των παραγωγών που θα συμμετάσχουν, η διεύρυνση του πελατολογίου των επιχειρήσεων και η επαφή τους με επιβεβαιωμένους, στοχευμένους αγοραστές από το εξωτερικό.
Στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών και υλοποίησης εμπορικών συναλλαγών.
Στη 2η Gourmet Olive & Delicacies
Exhibition παρέχεται επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας των παραγωγών και
επιχειρηματιών του αγροδιατροφικού τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας με σεφ,
αρθρογράφους και άλλους ειδικούς της νέας σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας,
καθώς και η άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό
μέσω των σύγχρονων υπηρεσιών της έκθεσης.
Η γκάμα των προϊόντων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνει εκτός των άλλων έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά, αλείμματα, χαλβά και ταχίνι, σφαιρίδια ελαιολάδου και βαλσαμικού ξυδιού, αφυδατωμένη φέτα, αρτοπαρασκευάσματα, ποντιακά προϊόντα, μανιτάρια, αρτύματα, αρωματικά και βότανα, αλλά και φυσικά καλλυντικά από βρώσιμα υλικά.
Η γκάμα των προϊόντων που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνει εκτός των άλλων έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά, αλείμματα, χαλβά και ταχίνι, σφαιρίδια ελαιολάδου και βαλσαμικού ξυδιού, αφυδατωμένη φέτα, αρτοπαρασκευάσματα, ποντιακά προϊόντα, μανιτάρια, αρτύματα, αρωματικά και βότανα, αλλά και φυσικά καλλυντικά από βρώσιμα υλικά.
Επίσης, στην έκθεση έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή γνωστών σεφ και ζαχαροπλαστών, όπως ο Στέλιος Παρλιάρος, η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Κυριάκος Νικολαΐδης, γευσιγνωσία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων, σεμινάρια, σόου και μαθήματα μαγειρικής, με τη συμμετοχή και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας, Masterclasses από γνωστούς εξειδικευμένους σεφ, δημοσιογράφους και αρθρογράφους στη γαστρονομία, αλλά και η πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα δράση mentoring, για εμπόρους και παραγωγούς.
Η προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας και του brand name της θα πραγματοποιηθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φάνη Παπά στην ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία & Τουρισμός».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου