Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Οι περικοπές στις συντάξεις θα συμβούν το 2019. Θα αφορούν στις προσωπικές διαφορές



Έχουμε μια συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης - τις μεταρρυθμίσεις εντός του προγράμματος και μετά το τέλος του προγράμματος. Το πράγμα φαίνεται να κλείνει. Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την β' αξιολόγηση δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Θα εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και θα πάμε σε συνολική συμφωνία, κατά πάσα πιθανότητα με έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο, ανέφερε.

Η συμφωνία είναι πως θα υπάρχει και μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος - τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα θα νομοθετηθούν μαζί και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, υπογράμμισε ακόμη η υπουργός Εργασίας.

«Καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του εργασιακού πλαισίου. Ειδικότερα για το ζήτημα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δεν υπάρχει αλλαγή όπως ζητούσε το ΔΝΤ. Καταφέραμε να αποκρούσουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το λοκ άουτ, ανέφερε για τα εργασιακά και υπογράμμισε πως «στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια - κάποιες αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες».

Η συμφωνία που έχει γίνει με τους δανειστές προβλέπει πως θα μπορέσουμε να νομοθετήσουμε από τώρα την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης απ' τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέφερε και τόνισε πως με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως η παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη θα συμβεί το 2019 - και θα αφορά τις προσωπικές διαφορές. Τα θετικά μέτρα θα υπάρξουν και είναι μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, στήριξης των νέων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας - είναι μέτρα για επενδύσεις. Ενίσχυση του επιδόματος τέκνων, ιδίως για το πρώτο και δεύτερο παιδί, μέτρα για τη στέγαση, εκτεταμένο πρόγραμμα βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να καλυφθούν τα βρέφη της χώρας σε ποσοστό άνω του 30%, χιλιάδες θέσεις εργασίας
Πηγή:huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου